Canned hunt gefilmd

Etten Leur - 11 september 2016 - Een paar maanden terug was er een programnma op TV (Carte Blanche) waarin aandacht werd besteed aan een jachtpartij georganiseerd door Bob Vitro & Stormberg Elangeni Hunt. De filmmaker die destijds ingehuurd was om alles te filmen, heeft nu een film uitgebracht waarin de waarheid rondom deze jacht- (of beter slacht-) partij onthuld wordt.

Wat gebeurde er die dagen:
- het was een georganiseerde 9 daagse jachtpartij waarin 9 leeuwen geschoten zouden worden...
- 8, in gevangeschap gefokte leeuwinnen, werden binnen 4 dagen geschoten.
- 2 leeuwen werden geschoten op respectievelijk dag 5 en dag 9. Deze dieren werden 1 dag tevoren losgelaten in het "jachtgebied".

De filmmaker die de jacht voor het gezelschap heeft vastgelegd, heeft nu ook beelden vrij gegeven die laten zien hoe het er werkelijk aan toe gegaan is. Een van de redenen is dat het volkomen immoreel en onethisch was hoe het er aan toe ging.

De eerste leeuwin die op de film geschoten wordt, wordt gedood vanuit een auto, dit is ILLEGAAL in Zuid Afrika. Je mag toch verwachten dat op z'n  minst 1 van de 5 aanwezige proffesional hunters dit zou weten en er iets aan zou doen.
Een andere leeuwin wordt domweg vanuit een boom geschoten, terwijl een derde zich schuilhoud in het hol van een wrattenzwijn en zonder pardon afgeschoten wordt...

Schokkende beelden, van kansloze dieren die als knuffelwelpje geboren zijn, en dus eigenlijk nooit een nkans hebben gehad op een volwaardig leven....