Bijna doodgeknuffeld!

Etten Leur - 1 maart 2015 -  Dat niet alleen in Afrika leeuwen misbrukt worden om te knuffelen is ondertussen wel bekend. Na het verhaal van Yame en George die mede met de hulp van Spots gered zijn, kwam deze week een ander hartverscheurend verhaal in het nieuws.

In dit geval ging het om een leeuwtje in een circus, en wederom in Spanje!, dat welbewust ondervoed werd gehouden om het maar zo klein mogelijk te houden. Enkel en alleen maar om €20,00 te krijgen van elke bezoeker die maar op de foto wilde met hem.

Het leeuwtje, Magnus genaamd, was kort na zijn geboorte weggehaald bij z'n moeder en doelbewust op een dieet van yoghurt en brood gezet. Hierdoor bleef zijn groei achter en daardoor klein genoeg om te knuffelen.

Het mag duidelijk zijn dat dit tot gezondheidsproblemen gaat leiden, voor een leeuw is dit soort voeding niet het juiste dieet!
En toen Magnus dan ook inderdaad ziek werd, ging de eigenaar ermee naar de dierenarts om hem in te laten slapen!

Nadat de Spaanse autoriteiten gewaarschuwd zijn over deze grove dierenmishandeling is Magnus in beslag genomen en ondergebracht bij een dierenkliniek voor behandeling. Daar werd geconstateerd dat hij niet alleen in ontwikkeling achtergebleven was, maar ook dat zijn slokdarm zodanig vernauwd was door het vloeibare dieet dat vast voedsel eten onmogeljk bleek!

Een operatie was nodig om ervoor te zorgen dat Magnus "gewoon" voedsel tot zich kon nemen. Om deze operatie te bekostigen is geld ingezameld en Magnus is ondertussen in gewicht verdubbeld.

De rest van zijn leven zal hij nooit in staat zijn om grote stukken vlees te eten en zal het dus altijd in hapklare brokken gesneden moeten worden. Ook zal zijn gezondheid altijd te wensen overlaten.

En dat alles omdat een circus er gedurende 4 maanden geld aan wilde verdienen!

Lees het originele engelstalige artikel hier: Vets scramble to save lion cub abused by circus