Acteurs Bold and Beautiful knuffelen met leeuwen en cheeta's

Deze week kregen wij foto's te zien van enkele castleden van de Bold and Beautiful die op bezoek waren in Zuid-Afrika. Ze gingen daar op bezoek bij Lion and Safaripark en gingen uiteraard op de foto met jonge leeuwtjes en cheetahs.

De cast leden claimen allemaal dat ze hun huiswerk hebben gedaan en dat dit een heel goed park is. De dieren zijn gered en het park is geweldig! Duidelijk dat het huiswerk niet goed gedaan is. Want dan hadden ze geweten dat Lion and Safari Park 1 van de beruchtste knuffelfarms van Zuid-Afrika is, die diverse malen gelinkt is aan canned hunting. Vorig jaar nog was hier aandacht voor in Zembla, (vanaf 26.00 over dit specifieke park). Dit park redt geen dieren maar fokt ze voor de selfie van de toerist. Daartoe worden de dieren al op jonge leeftijd bij hun moeder verwijderd. Dat is niet goed voor moeder en welp maar wel goed om het welpje zo te drillen als foto attribuut. Als de dieren ouder en gevaarlijker worden, zijn ze niet meer geschikt voor interactie. Ze worden dan ingewisseld voor een jong, ongevaarlijk, exemplaar waarbij het de vraag is waar de oudere dieren blijven. Lion Park is in het verleden gelinkt aan canned hunting. In het beste geval eindigen de dieren in een hok en de vraag is of dit nu allemaal zo leuk is voor de honderden dieren in kwestie. 

Wij hebben Bold en Beautiful gemaild, alsook CBS waar het wordt uigezonden. Vervolgens hebben we andere collega stichtingen die ook bezig zijn op dit onderwerp, zoals Blood Lions, op de foto's geattendeerd. Dat leidde tot de nodige aandacht. 

De acteurs hebben de foto's in ieder geval van hun social media verwijderd.

​Hoewel dit goed is, zou het ze gesierd hebben als ze ook een publiek statement hadden gemaakt. Fouten maakt iedereen maar ze durven toe te geven is kennelijk erg lastig. Jammer want met een statement hadden ze in ieder geval hun achterban kunnen attenderen op foute excursies. 

Er is inmiddels door 1 van onze collega's een petitie gestart die CBS oproept om hun sterren meer bewustwording bij te brengen rondom dit onderwerp. Immers, doordat bekendheden op de foto gaan met wilde dieren, blijft de industrie gepromoot worden. De petitie vind je hier en kun je ondertekenen,